• Deutche
    -------------

  • Kontakt: 01/ 290 20 30
    brankovic.gradnja.zg@gmail.com

Awesome Image

LUKSUZ I KUPAONICA

 

Kupaonicu danas promatramo kao da je druga dnevna soba. U nju se ulažu znatna financijska sredstva. Kultura osobne higijene upotpunjena je željama za slobodom duha i tijela. Što to znači?

U kupaonici se više ne boravi isključivo radi osobne higijene, već i radi uživanja. Kupaonica je dobila predznak velnesa. Hidromasažne kade i tuškabine s aromaterapijom nisu više novost na tržištu. Kod preuređenja kupaonice kupci se sve se češće odlučuju na skuplje proizvode jer znaju u što ulažu. Naravno, vodeći se preporukama velnes- industrije koja savjetuje ulaganje u zdravlje kroz "vodene načine", takve odluke nisu za čuđenje. Suvremeni kupaonički elementi su kvalitetni i pouzdani. Vrhunske izvedbe, dizajn savršenih linija i materijali spoj su koji je garancija za dugotrajnost, ali i za dobro uložen novac. Kako se danas gotovo svaka ideja može provesti u djelo, kupaonica može postati savršen spoj jedinstevnog i potpunog prostora u kojem će se svatko osjećati ugodno.

Luksuzne kade kao da su vladarice tržišta. Svojim predivnim izgledom i dizajnom ostavljaju bez daha. Različitih dimenzija, materijala i boja one su san većine nas. No, što je s keramičkim pločicama? Gotovo je ista priča kao i sa svakom drugom kupaoničkom opremom. Nema tog rješenja koje se ne može provesti u djelo. Keramička industrija jednako dobro parira bilo kojoj drugoj tako da je zaista zadivljujuće bogatsvo ponude. Mozaici kao da su zaseban svijet u keramičkom šarenilu, dok same pločice vode igru nadmetanja koja će biti ljepša, posebnija, dugotrajnija...

Osvrnemo li se na neka davna vremena kada su se u ponudi nalazile samo bijele pločice, onda je jasno zašto danas pločice imaju jednu sasvim drugačiju ulogu. Na neki način one određuju boju kupaonice i elemenata. Također, o njima ovisi i od kojeg će materijala biti kupaonički elementi. Govori li se o luksuzu i keramici, vidljivo je da je taj spoj rezultirao itekako dobrim rezultatom. No, luksuz u omiljenom prostoru može biti tek pokoja sitnica za koju smo izdvojili nešto više financijskih sredstava.

Na primjer, ukrasna vaza ili svijećnjak mogu vrlo lijepo djelovati na izgled kupaonice, pogodi li se stil i tema uređenja. Luksuz nije nešto nedostižno. I male stvari mogu "uveličati" dojam savršene kupaonice. Male prostorije također mogu biti elegantne pa i luksuzne. Sve je stvar odnosa elemenata i postavljenih pravila u prostoru. Za nešto ekstremnije luksuzne varijante kupaonice ideja može biti postavljanje kamina. Naravno, kamin se može postaviti jedino u velikim prostorijama koje automatski djeluju svježije i posebnije.

Kupaonice su postale prostrane i luksuz kao da se nameće sam po sebi. No, postavlja se pitanje što je luksuz u kupaonici? Jesu li to skupi kupaonički elementi? Skupi ručnici i ogledala? Možda rijetka umjetnička djela? Luskuz čini kupaonica u cjelini! Njezini elementi moraju biti u harmoniji. Dakako, mora postojati sinergija elemenata koji na taj način utječu na pozitivnu i ugodnu atmosferu u prostoriji.