• Deutche
    -------------

  • Kontakt: 01/ 290 20 30
    brankovic.gradnja.zg@gmail.com

Awesome Image

Zidovi i podovi kupaonica

 

Keramičke pločice uvijek su dobar izbor za kupaoničke zidove i podove. Jednostavno održavanje i velik izbor ponude prednosti su koje se nikako ne smiju zanemariti. Keramika je oduvijek bila zaštitni znak lijepo uređene kupaonice. Današnje kupaonice, pogotovo one većih dimenzija, krase pločice velikih dimenzija s diskretnim uzorcima. Govorimo li o bojama keramičkih pločica, ulazimo u svijet nepreglednih kombinacija i mogućnosti. Keramičke pločice svojom specifičnošću prostoru daju lijep izgled i u odnosu na kupaoničke elemente mogu se iskoristiti na razne načine. Tako bordure mogu poslužiti kao mali detalji koji će prostoru dati posebnost, dok fuge u boji mogu odstupati od klasičnih bijelih te tako "otvoriti" prostor u modernom poimanju kupaonice.

Govorimo li o grijanju kupaonice, valjalo bi razmisliti o podnom grijanju koje je vrlo dobar izbor, a pogotovo ako mislite na svoje najmlađe. Pod kupaonice može uključivati i drvo, odnosno laminat. Za razliku od keramičkih pločica, drveni pod je nešto teže održavati jer je drvo kao materijal znatno osjetljivije. Naravno, važno je da se drveni pod postavlja na odgovarajući način.

Kamen kao materijal za kupaonicu prikladan je u iznimnim slučajevima, ponajviše kada je riječ o velikim površinama. On djeluje hladno i čvrsto, no u kombinaciji s toplim tonovima elemenata ili boja zidova, može se vrlo lijepo uklopiti i u kupaonicu. Na kraju, u dogovoru s izvođačem radova potrebno je vidjeti koji je najbolji izbor za pod kupaonice s obzirom na kupaoničke elemente, potrebe ukućana i estetski izgled.

Osim keramičkih pločica u kupaonicama mogu biti i goli zidovi. Plava, crvena ili zelena boja kupaoničkih zidova označava svježinu i odlučnost. Sukladno tome, i kupaonički elementi moraju biti usklađeni s prostorom. Naravno, osim u bojama, kupaonički zidovi mogu biti obloženi staklenom opekom ili zidnim oblogama. Sve kombinacije otvaraju nebrojene mogućnosti za moderan i lijep izgled kupaonice u kojoj se itekako lako može opustiti i uživati ...